www.igdirlim.org


Join the forum, it's quick and easy

www.igdirlim.org
www.igdirlim.org
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.igdirlim.org
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» KAR YAĞIYOR -
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeSalı Mayıs 14 2013, 18:08 tarafından tutku.

» YİNE SANA DAİR - NAZIM HİKMET
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeSalı Mayıs 14 2013, 17:54 tarafından tutku.

» firari bir sevda
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimePaz Mart 10 2013, 00:43 tarafından tutku.

» sığdıramam kitaplara
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimePaz Mart 10 2013, 00:36 tarafından tutku.

» Hâlâ ...
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimePaz Mart 10 2013, 00:27 tarafından tutku.

» Mâna ...
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeCuma Ocak 11 2013, 23:54 tarafından tutku.

» Sus Özlemim
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeCuma Ocak 11 2013, 23:50 tarafından tutku.

» Rüya ...
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeÇarş. Ekim 24 2012, 09:01 tarafından tutku.

» Saat ...
ZENCEFİL EKSTRESİ I_icon_minitimeÇarş. Ekim 24 2012, 08:46 tarafından tutku.

Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Dostluğa dair herşey.. adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde www.igdirlim.org adresi saklayın ve paylaşın


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

ZENCEFİL EKSTRESİ

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1ZENCEFİL EKSTRESİ Empty ZENCEFİL EKSTRESİ C.tesi Şub. 20 2010, 21:29

tutku

tutku

ZENCEFİL EKSTRESİ Zencefil01

Zencefil (Zingiber officinale); 100 cm kadar yükseklikte, kamış görünüşünde, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Yaprakları mızrak biçiminde, sivri uçlu ve tarçın kokuludur.

Çiçekleri toplu ve sarı renklidir. Ana vatanı Güney Asya olmakla beraber birçok tropikal ülkede (Hindistan, Çin, Güney Asya Adaları, Meksika, Batı Afrika) tarımı yapılır.

Kökleri 7-15 cm uzunluk ve 1-1,5 cm kalınlıkta, dallı, yassı ve esmer gri renkli parçalardır. Kokusu kuvvetli ve hoş, tadı ise batıcıdır. Tedavi veya baharat amaçlı kullanılan kısmı kökleridir. Kökler; zingiberen ve bisabolen isimli aromatik uçucu yağlar, zingiberol, gingerol ve shogaol isimli acı maddeler içermektedir. İçeriğindeki bu acı maddeler mide bulantısı ve kusmaya karşı etken maddelerdir.

Zencefil, mide bulantısı, şişkinlik ve kolik gibi sindirim problemlerine karşı başarıyla kullanılabilir. Yolculuk kusmalarına karşı etkilidir. Antiseptik etkisi sayesinde, mide-bağırsak enfeksiyonlarına ve hatta gıda zehirlenmelerine karşı kullanılabilir. Zencefil kan dolaşımını uyarır ve böylece kanın yüzeysel bölgelere de rahatça ulaşmasını sağlar. Bu etkinliği sayesinde, donuklarda, ısınmayan el ve ayakların ısınmasında çok önemli görevler üstlenebilir. Aynı zamanda yüksek kan basıncını (hipertansiyon) normalleştirebilir. Terletici ve ateş düşürücü etkileri vardır. Öksürük, grip, soğuk algınlığı ve öteki solunum yolları hastalıklarında, ısıtıcı ve

yatıştırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca iştah açar ve kabızlığa karşı kullanılabilir. Osteoartrit (Dejeneratif Eklem Hastalığı – Artroz - Yaşlılık romatizması) ve baş dönmesi (vertigo) da zencefil kökünün kullanım alanındadır.

UYARILAR:

Heparin, warfarin ve aspirin gibi kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılmamalıdır. Hamilelik dönemindeki uzun süreli kullanımı hariç (Kısa süreli olarak hamilelik bulantılara karşı kullanılabilir), bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

Kullanım Şekli:

Zencefil Çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil kökü, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, 10 dakika kadar hafifçe kaynatılır ve süzülür. Günde 1-2 bardak yeni demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Tentür: D1’ den D6’ ya kadarki herhangi bir incelti kullanılabilir. Tentürün kullanım alanları; mide zafiyeti, sindirim problemleri ve bronşiyal astımdır.. Ayrıca idrar tutukluğuna, ekmekten kaynaklanan şişkinliklere karşı önerilir. Sürekli olarak veya ihtiyaç duyulduğunda, günde 2-3 kere, 10-15 damla, yarım yemek kaşığı ılık suya eklenerek alınır.

Baharat: Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir baharattır. Zencefil, mide ülseri olanların bile kullanabileceği özelliktedir. “Curry Powder” tipindeki birçok baharat karışımının terkibine girer.

Kapsül Olarak: 550 mg’ lık kapsüller halinde sunulmuştur. Genel olarak günde 1 defa 2 kapsül yemeklerle beraber veya tok karına alınır. Kapsüller doğrudan su ile yutularak alınabileceği gibi, zencefil çayı yapmak amacıyla boşaltılarak da kullanılabilir. Yetişkinler yolculuk bulantılarına veya kusmalarına karşı seyahatten 1 saat önce 1 kapsül, eğer gerekliyse daha sonraki her 2 veya 4 saatte bir 1 kapsül olarak alabilirler. T.C Tarım Bakanlığı’ nın izniyle ithal edilmiştir.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz